4 Főre:
» 1 pecsenyekacsa » só, bors 1 kk. szárított majoránna » 2+1 savanykás alma » 2 fej hagyma » 6-8 gerezd fokhagyma » 1 dl félszáraz fehérbor
» A palacsintához: » 25 dkg finomliszt » 2 dl tej » 2 tojás » só, bors » szódavíz » 40 dkg fehér káposzta » 2+1 ek. olaj » 1 kk. cukor » 1 csokor petrezselyem » néhány salátalevél
A konyhakész kacsát bedörzsöljük a sóval borssal, majoránnával, majd megtöltjük 2 felkockázott alma húsával, és összetűzzük. A kacsát egy tepsibe tesszük, mellészórjuk a felszeletelt hagymát és fokhagymát, majd aláöntjük a bort, és sütőben készre pároljuk. Eközben elkészítjük a palacsintatésztát, és egy órát állni hagyjuk. A káposztát felaprózzuk, sózzuk, borsozzuk, cukrozzuk, majd az olajban megpirítjuk, és összekeverjük a felaprózott petrezselyemmel. Az egészet a tésztába keverjük, és kb. 10 palacsintát sütünk ki belőle. A palacsintákat felgöngyöljük, majd így felszeleteljük, és egy tálra rakjuk a sült kacsa mellé. Végül a maradék almával és petrezselyemmel díszítjük, és már kínálhatjuk is.