HTML

Geek Konyha

Mikerül az ember karácsonyi asztalára, ha geek? Olvass minket és megtudod! Kövess minket a twitteren is: @geekkonyha

Küldj be!

Geek vagy és van egy jó karácsonyi recepted? Szeretnéd megosztani, hogy a Te asztalodon mi lesz Szenteste? Küldj egy mailt a geek.konyha@gmail.com címre és megjelentetjük a blogon! Küldj be egy receptet és nyerj!

Most mondtátok

Akiket mi is olvasunk

Geek receptek

Impresszum

A Geek Konyha a GrundMedia saját márkás terméke. A receptek nem minden esetben tükrözik a szerkesztőség ízlésvilágát.

2009.12.21. 22:45 kovacsdanielakos

Almás kacsasült káposztás palacsintametélttel

Címkék: palacsinta káposzta hellókarácsony kacsasült randomsuti

 4 Főre:

» 1 pecsenyekacsa » só, bors 1 kk. szárított majoránna » 2+1 savanykás alma » 2 fej hagyma » 6-8 gerezd fokhagyma » 1 dl félszáraz fehérbor
 
» A palacsintához: » 25 dkg finomliszt » 2 dl tej » 2 tojás » só, bors » szódavíz » 40 dkg fehér káposzta » 2+1 ek. olaj » 1 kk. cukor » 1 csokor petrezselyem » néhány salátalevél
 
A konyhakész kacsát bedörzsöljük a sóval borssal, majoránnával, majd megtöltjük 2 felkockázott alma húsával, és összetűzzük. A kacsát egy tepsibe tesszük, mellészórjuk a felszeletelt hagymát és fokhagymát, majd aláöntjük a bort, és sütőben készre pároljuk. Eközben elkészítjük a palacsintatésztát, és egy órát állni hagyjuk. A káposztát felaprózzuk, sózzuk, borsozzuk, cukrozzuk, majd az olajban megpirítjuk, és összekeverjük a felaprózott petrezselyemmel. Az egészet a tésztába keverjük, és kb. 10 palacsintát sütünk ki belőle. A palacsintákat felgöngyöljük, majd így felszeleteljük, és egy tálra rakjuk a sült kacsa mellé. Végül a maradék almával és petrezselyemmel díszítjük, és már kínálhatjuk is.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://geekkonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr681614593

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása